INNSTALLASJONSGUIDE

Se hvor enkelt du selv kan montere din egen bakerovn.

 

1

Lag to støtter i murverk ca 75 cm høy for å få et branngulv ca 110 cm høyt. Plasser en betongbelegningsplate ca 15 cm tykk.

2

Lag et gulv ca 15 cm høyt med paneler laget av lettcellet betong eller betong opplyst med utvidet leire eller vermikulitt.

3

Plasser silen på piperøret og deretter buen.

 

 

4

Etter å ha fuktet gulvet, spred et tynt lag Refrax med en tannet spatel for å legge ned stykkene som komponerer gulvet.

5

Fukt mellomrommene mellom brikkene som utgjør branngulvet og fyll dem med Refrax, pass på å holde fyllingen litt lavere enn gulvet for å unngå påvirkninger fra ovnsskallet. Plassen mellom gulvet og kuppens vegger skal stå uforstyrret og bør ikke pusses.

6

Etter montering av kuppelen må du kontrollere at stykkene har satt seg riktig.

7

Etter fukting av leddene mellom de forskjellige stykkene som utgjør kuppelen, spred 5 cm Refrax på utsiden. Hvis du vil ha større termisk treghet, anbefales det å kaste et lag Refrax over hele kuppelen med en tykkelse på opptil 6 cm. I større ovner må et tynt trådnett legges til Refrax.

8

Etter laget med Refrax isoler ovnen termisk ved å plassere flere lag keramisk fiber på kuppelen. Vi anbefaler et første 2/4 cm lag av keramisk fiber etterfulgt av et 10/15 cm lag av vermikulitt, utvidet leire eller steinull for høye temperaturer.

9

Hvis du vil opprettholde den sfæriske formen på ovnen, kan du lage en 3/4 cm støping av sand og sement for å plassere over den ytre isolasjonen, som et lag av metallnett har blitt plassert tidligere.

10a

Hvis ovnen er installert ute, må den beskyttes mot regn og fuktighet. N.B: Ovnen i konstruksjonen er installert med kuppelen i sikte, men etterbehandlingen varierer etter kundens smak (naturstein, mosaikk, osv.). Det anbefales alltid å bruke brannfaste materialer.

10b

Hvis ovnen er installert ute, må den beskyttes mot regn og fuktighet. N.B: Ovnen i konstruksjonen er installert med kuppelen i sikte, men etterbehandlingen varierer etter kundens smak (naturstein, mosaikk, osv.). Det anbefales alltid å bruke brannfaste materialer, også i tilfellet over med innebygd installasjon.

HVOR MYE KERAMISK FIBER OG MØRTEL BRUKES?

INDRE DIAMETER KERAMISK FIBER MØRTEL
80 cm 2 ruller 75 kg
90 cm 2,5 ruller 85 kg
100 cm 3 ruller 100 kg
110 cm 4 ruller 135 kg
120 cm 4,5 ruller 150 kg
130 cm 5 ruller 170 kg
140 cm 6 ruller 200 kg
160 cm 6,5 ruller 230 kg
180 cm 9 ruller 320 kg

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.